Outsource

Indholdsfortegnelse

Outsource

Hvad betyder outsourcing?

En virksomhed kan af forskellige årsager outsource bestemte aktiviteter til andre virksomheder, ofte kaldet ‘tredjepart’. Nogle virksomheder outsourcer af omkostningsårsager, som outsourcepartneren muligvis kan levere billigere end virksomheden selv er i stand til. Der kan være mange grunde til at en virksomhed vælger at outsource sin produktion i stedet for selv at producere. Det kan også være virksomheden vil fokusere mere på kunder og markedsføring. 

Teknologien kan også være en af grundende til at en virksomhed vælger en anden leverandør, måske har virksomheden ikke den mest opdateret teknologi, og dette vil være for dyrt og tidskrævende at implementere i den nuværende produktion.

Populære grunde til hvorfor en virksomheder vælger at outsource

Forskning har vist at virksomheder ofte outsourcer af følgende grunde: 

 • Omkostninger
 • Reducer kapitalomkostningerne
 • Reducer skatter
 • Logistikomkostningerne
 • Toldbarrierer
 • Give bedre kundeservice
 • Forhindre potentielle konkurrenter
 • Lær af lokale leverandører, udenlandske kunder eller konkurrenter

Finde en leverandør

Der er overvejelser som der skal gøres når man skal vælge en outsourcing partner, for eksempel skal de nødvendige kontrakter og juridiske aftaler være på plads, så i begge er sikret i handlen. Du som virksomhed er nødt til at være sikker på den leverandør du vælger overholder lovgivningen, og ikke har for eksempel børnearbejdere, dårlige menneskelige forhold, giftige materialer mm.

Det er en god ide at møde sin leverandør og få en rundvisning i deres produktion, så du er sikker på de lever op til de krav og værdier du associere din virksomheden med. Det kan nemlig være rigtig svært at få et ordentligt indblik i en leverandør ved kun online møder.

Mange undersøgelser har vist, at god leverandørforholdsstyring fører til bedre resultater og ekstra fordele, især når det er over en længere periode, der deler risici og fordele.

Undgå disse fejl når du skal finde en leverandør

Outsourcing kan være en rigtig god metode for virksomhederne og det kan styrke deres værdikæde, men det kan også have nogle konsekvenser for virksomheden.

Forskning viser, at fire ud af fem outsourcing kontrakter skal genforhandles. Derfor hav styr på alt det juridiske.

En anden undersøgelse viser at 50% af outsourcing relationer overalt i verden mislykkes inden for fem år.

Typiske årsager 

 • Virksomheden er ikke i stand til at imødekomme deres egne kunders forventninger. ‘Levering til tiden’
 • Problemer i fremstillingssektoren, udgifterne er højere end først aftalt og forventet.
 • Kvaliteten er ikke den samme som i starten
 • For mange returneringer

Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige outsource leverandører til din opgave, da konsekvensen kan være dyr og tidskrævende og du kan ende med at miste en masse gode kunder på at have en dårlig samarbejdsaftale med en leverandør. Vurder dem godt, og stil høje krav til dit samarbejde, men med en fælles forståelse og mål for virksomhedens kvalitet, levering og bæredygtighed.

Scroll to Top