Konsolideret

Indholdsfortegnelse

Hvad betyder det at konsolidere?

Konsolideret regnskab er at kombinere aktiver, forpligtelser og andre finansielle poster fra to eller flere enheder i en. 

I forbindelse med finansielt regnskab henviser udtrykket konsolidere ofte til konsolidering af årsregnskaber, hvor alle datterselskaber rapporterer under paraplyer af et moderselskab. 

Konsolidering henviser også til foreningen af mindre virksomheder i større virksomheder gennem fusioner og opkøb

Konsolideret betyder

I erhvervslivet opstår konsolidering, når to eller flere virksomheder kombineres for at danne en ny enhed med forventning om at øge markedsandele og rentabilitet. 

Denne tilgang kan kombinere konkurrerende virksomheder i en kooperativ virksomhed.

Konsolidering af gældsforbrug

Inden for forbrugermarkedet inkluderer konsolidering brug af et enkelt lån til at betale alle de gæld, der er en del af konsolideringen. 

Dette overfører gælden fra flere kreditorer, så forbrugeren kan have et enkelt betalingssted til at betale det samlede beløb.

Kotters 8 trin model

Konsolideret er også en af de otte trin i den kendte model fra Kotters som er en model der hjælper virksomhederne med at skabe forandringer med succes. 

På den måde kan virksomheden opnå de mål den har både for organisationens medarbejder og deres motivation i virksomheden.

 Konsolideret er et vigtigt element i modellen og er en af de 8 kriterie Kotter menter en virksomhed skal bestå af for at få succes med deres forandringer i organisationen.  

Scroll to Top