Grossist

Indholdsfortegnelse

Hvad er en grossist?

Hvad er en grossist? En grossist er en som opkøber og videresælger produkter til andre virksomheder. Det er ofte til detail branchen, men grossister køber / sælger også til hinanden. Henover de seneste par år er flere grossister blevet populære at bruge for dropshipping, da en grossist ofte har mange varenumre og brands. Her er det nemt for virksomheden at starte en website op omkring deres produkter. 

Engros

At handle med en grossist kaldes engros.

Engroshandel henviser til to mulige forretningsmodeller. En virksomhed kan købe varer i store mængder direkte fra producenterne, hvorefter virksomheden opbevare det på lager og videresælger dem.

Engroshandel sælger produkter for en producent som selv producerer deres egne produkter, hvorefter grossisten sælger dem direkte til detailhandlere, som derefter sælger produkter til slutbrugeren.

Engros / grossister køber produkter fra en distributør og videresælger dem til en forhandler, som sælger produktet direkte til slutbrugeren.

En grossist køber trendprodukter for at sikre, at de kan levere de mest opdaterede varer til detailhandlere. Herefter køber de kæmpe partier hjem, som gør at kunden eventuelt kan vælge mellem flere forskellige brands og varenummer.

Grossist

Hvor mange grossister er der i Danmark?

Der er ca. 15.000 grossister i Danmark.

Hvem handler grossister med?

En grossist handler med stort set alle produkter og sælger f.eks til:

  • Andre grossister
  • Detail
  • Industri

Grossist typer

  • Opkøbsgrossist
  • Cash og Carry grossist
  • Ferskvareterminal
  • Dropshipping
  • Salgschauffør
  • Rack Jobbers
  • Afsætningsgrossist

Dropshipping grossist

Dropshipping

Dropshipping er de seneste år blevet rigtig populært, da du kan starte en dropshipping virksomhed op for næsten ingen penge (Ved dropshipping kræves der ingen køb af produkter før det er solgt til kunden, og du slipper for at have et lager). Alt du behøver er en grossist og en hjemmeside, også er du godt i gang. Det er en nem måde at drive en forretning på for når du modtager en ny ordre, videregiver du den blot til din grossistpartner, der håndterer produktforsendelsen og tager deres del af salget.

Når du driver en dropshipping virksomhed er du enormt afhængige af din grossistleverandører, og du skal have stor tillid til dit samarbejde.

Hvad er profitten på dropshipping?

Det kan være alt fra 10-60 % alt efter branche. Det normale afkast er på 30% af et salg, hvor din grossist måske også tjener omkring 20-30% på salget. Når du indgår en dropshipping aftale, er det godt at finde en grossist til at starte med, da der hurtigt kan komme fragt og leveringsproblemer til din kunde. Det kan også blive en dyr affære for dig hvis du skal betale fragt to steder.

Men mange grossister tilbyder flere tusind varenummer, og du kan som ofte starte en virksomhed op omkring deres produkter.

Er grossister stadig et hit?

Grossister møder kritik, da nogle ikke mener de er et nødvendigt led i distributionskæden. Producenterne kan føle at grossisten ikke gør nok for deres produkt, og derfor er flere producenter selv begyndt at springe ledet over og sælge direkte til detail eller slutbrugeren.

Det er også blevet noget nemmere for producenten at sælge sine vare, da E-handel er så udbredt som det er, og her vil producenten ikke føle at grossisten er en nødvendighed. 

Efter dropshipping har vist sig at være så populært, er engros blevet mere populært igen, da dropshipping virksomheder gerne vil have samlet varenumrene et sted for at spare lager og penge.

Scroll to Top