Sansogram

Indholdsfortegnelse

Hvad er sansogram?

Sansogram bruges for at skabe den helt rigtige oplevelses for gæsten. Når det kommer til servicebranchen er det vigtigt at have alle sanser i brug.

Sansogram er en vigtigt faktor i at kunne give gæsten en helt unik og fantastisk oplevelsesværdi. Afdæmpet lys og kvalitets lyd er nogle af de elementer vi befinder med en koncert, men der er mange andre vigtige sanser som er mere skjulte, men som også har en stor indflydelse på hvordan vores oplevelse af feks. en koncert bliver.

Lyd

Lyden er en vigtig faktor for at kunne give gæsterne den mest optimale oplevelse når det kommer til koncerter. Til en koncert er det vigtigt at lyden den er fejlfri, og musikken fremkalder de rigtige følelser hos gæsten og koncertstederne kan ikke undvære god lyd. Hørersansen er med dig fra start til slut, og er et af de vigtigste elementer for en god koncert.

Syn

Synssansen i sansogram er med til at skabe den nostalgi som servicevirksomheden gerne vil skabe. Det vigtigt at lyset står i den helt rigtige vinkel, så det er kunstneren som kan ses men også at det ikke blænder hverken kunstneren eller gæsterne. Afdæmpet lys giver følelsen af hygge og rolige omgivelser, hvilket er et vigtigt element som virksomhederne skal have fokus på.

Synssansen er med fra du træder ind på virksomhedens matrikel til du kommer ind i koncertsalen og træder ud igen. Derfor er det vigtigt for virksomheden at lyset er afdæmpet og derfor under hele oplevelsen skaber en rolig og afslappet stemning. 

Synssansen er også i brug når du ser på markedsføringen hvor det er vigtigt at skabe den hele rigtige stemning og følelse for dine måske kommende gæster. En god plakat med fokus på kunstner, virksomhedens brand og nostalgi.

Dufte og smag

Dufte og smagssansen i en servicevirksomhed kan skabe en koncert stemning af duften af fadøl og mangfoldighed. Koncerter er et afbræk fra hverdagen og en øl er følelsen af afslapning og kan skabe en bedre koncert for gæsten. Alt fra duften af renlighed på toiletterne til det rustikke miljø er det som virksomhederne kan prøve at skabe. 

Føle

Følesansen i sansogram er vigtig når der er mange samlet, det vigtigt at gæsterne ikke har det for varmt eller for koldt. Fryser eller sveder gæsten kan det ubevidst skabe en rigtig dårlig koncert. 

Til stående koncerter kan berøring af hinanden være i spil, og derfor vigtigt at gæsterne har plads til at kunne bevæge sig på, og ikke føler berøringsangst under koncerten og derfor i værste tilfælde vælge at trække sig tilbage, og næste gang vælge et andet sted at besøge når deres ynglings band skal spille. Til festivaler har gæsterne ofte selv mulighed for at vælge om de vil stå oppe foran, hvor det må forventes at de står tæt.

Scroll to Top